Vi är Calectro!

Vi är ett kundnära företag med många möjligheter genom ett brett produktutbud blandat med en mångårig erfarenhet att specialdesigna produkter utifrån kundens specifika önskemål.

Calectro bildades 1969 i Göteborg av en ung tekniker, Karl Johan Pettersen. Bolaget startades som ett agenturföretag för leverantörer i Schweiz och Danmark. På programmet fanns bl.a. elektroniska termostater, nivåkontroller, tidreläer m.m. Huvudidén var att hitta kunder med specifika behov och i nära samarbete med kunden utveckla dessa. Detta medförde mycket snabbt att det första i Sverige godkända elektroniska överfyllnadsskydden för oljetankar togs fram. Genom nära kontakt med ett antal styr- och reglerföretag utvecklades även ett helt nytt elektroniskt frysskydd.

Under 70 och 80-talet expanderade bolaget kraftigt och under senare 80-tal utökades Calectros erbjudande till att innefatta egen utveckling och produktion, bl.a. en-rörs rökdetektorn för ventilationssystem UG-1, som blev en omedelbar succé. Sedan dess har Calectro erbjudit sina kunder framtagning av specialutvecklade produkter likväl som kvalitetsprodukter från ackrediterade leverantörer.

Nu 50 år efter start, är Calectro ett fullfjädrat teknik- och distributionsföretag med återförsäljare i många länder och med en stark svensk kundkrets. Den produkt som kanske är vår mest kända är vår röda Uniguard® en-rörs rökdetektor, som idag används av många aktörer inom styr- och reglerbranschen i Sverige och Europa.

Historia

 • Calectros produkter

  Vi är ett kundnära företag med många möjligheter genom ett brett produktutbud. Vi säljer både färdiga enheter och erbjuder OEM lösningar för att alltid kunna leverera det ni som kund önskar av oss.

 • Stort standardsortiment

  Vårt mål är att ha ett produktsortiment med sådan bredd att våra kunder alltid skall hitta exakt vad de behöver, med rätt prisbild, i vårt sortiment. – Du som kund är vårt fokus. Vi lyssnar och hjälper dig att hitta produkter som passar i din verklighet.

 • Utvecklingsarbete

  Calectro har genom åren designat och producerat en mängd produkter både för egen försäljning och för kunds räkning. Vi kan hjälpa dig med specialanpassning av en befintlig produkt eller utveckla en ny från idéstadiet.

 • Kundrelation

  Sedan starten har vi alltid velat ha en tät, lyhörd relation till våra kunder. Vid många tillfällen har idéer och tankar från våra kunder drivit utvecklingen av våra produkter till exempel genom att inkorporera nya funktioner och system. Finns inte produkten på marknaden, kan vi tillsammans utveckla den.

Support

Svar på vanliga frågor, tekniska tabeller, felsökningsschema,  m.m.

Till Vanliga frågor