CO2 larm- och övervakningssystem i världsklass

Calectro har sedan 1996 utvecklat och sålt CO2 larm till restauranger, pubar, växthus, processindustrin och andra platser där man använder koldioxid. Sedan många år tillbaka, sköts hela detta affärsområde av vårt dotterföretag, LogiCO2 International AB.

Vad är CO2 och varför vill man mäta det?

CO2 är en färglös, luktfri gas som finns naturligt i luften med en koncentration på ungefär 0,04 %. CO2 är inte livsuppehållande och koncentrationer över 4 % medför omedelbar fara för liv och hälsa.

Utrustning som lagrar och använder CO2 är konstruerad för normal, säker drift under förutsättning att den underhålls korrekt, men läckor kan orsaka höga koncentrationer av CO2, vilket leder till risksituationer. Eftersom CO2 är 1½ gånger tyngre än luft ”sjunker” den och samlas i lågt belägna utrymmen, vilket medför risk för kvävning för personer som befinner sig i eller beträder dessa utrymmen.

Syftet med LogiCO2:s övervakningssystem är att mäta CO2-koncentrationen i begränsade utrymmen och ständigt övervaka CO2-halten i omgivningsluften. Detta vill man göra för att skydda människor som vistas i lokalerna. Om CO2-halten överskrider de inställda gränsvärdena larmar systemet med ljus- och ljudsignaler.

CO2 övervakningssystem Mk9

CO2 övervakningssystem Mk9 består av en CO2 givare och en centralenhet. Normalt monteras givaren i den lokal där man förvarar CO2 gas, (t.ex. ölkällare, bryggerier, släckningssystem för bränder etc.) och centralenheten på utsidan av lokalen. Aktuellt CO2 värde visas i displayen på både givare och centralenhet. Vid larm startas eventuella blixtljus och sirener.

3189_w1000

LogiCO2 utnämnda till Årets Innovatör 2015

Vid McDonald’s World Wide Convention 2016 utsågs LogiCO2 som mottagare av ett mycket prestigefullt pris. Så här lydde juryns motivering till varför LogiCO2 skulle vinna priset:

”Leverantör till McDonald’s sedan ett decennium. De har alltid varit ledande inom produktutveckling och samtidigt fokuserat på kontinuerliga förbättringar med målsättningen att maximera kund- och personalsäkerhet med deras produkter. De har ett stort antal globala patent för sina produkter, och söker ständigt nya vägar för att göra sina produkter än mer effektiva och innovativa och samtidigt mer kostnadseffektiva. De har också samarbetat med McDonald’s för att hitta lösningar för olika restaurang layouter, som t.ex. kiosker. Deras senaste produkt är flerspråkig, och har förbättrad detektionsprincip, allt paketerat till ett reducerat pris. De nådde nyligen en mycket betydande milstolpe genom att ha levererat 40 000 enheter till McDonald’s system.

Låt mig presentera LogiCO2 som vinnare av 2015 års Innovationspris!”

Jerry Sus, Director Innovations, McDonald’s

Läs även artikeln: ”Göteborgsföretag vinner McDonald’s innovationspris”.

Mer information om LogiCO2 och deras produkter

Besök gärna LogiCO2’s hemsida www.logico2.com där finner du produktinformation, applikationsexempel, installationsfilmer och mycket mer. Du kan också ladda hem broschyren ”CO2 Safety Program” eller handboken ”CO2 Övervakningssystem” här nedan.

LogiCO2 ”CO2 Safety Program” (7822 kB)

Handbok CO2 Övervakningssystem (902 kB)

Kontaktuppgifter

 

E-post och hemsida

E-post: info@logico2.com
Hemsida: www.logico2.com

 

Postadress

LogiCO2 International AB
Box 9097
400 92 Göteborg

 

Leveransadress

LogiCO2 International AB
Askims verkstadsväg 13
436 34 Askim