Calectro använder cookies. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Mer information OK!
Produktsortiment

Integritetspolicy

I samband med införandet av den nya EU-förordningen GDPR har vi uppdaterat vår integritetspolicy. GDPR reglerar hur personuppgifter får behandlas och ersätter den tidigare personuppgiftslagen (PUL).
Calectro AB behandlar dina personuppgifter i enlighet med de regler som följer GDPR och vi använder inte dina personuppgifter för något annat syfte än att kunna leverera våra produkter och tjänster.

Personuppgifter som behandlas

Exempel på information som inhämtas:

  • Företagsnamn och organisationsnummer
  • Kontaktperson
  • Företagsadress/fakturaadress
  • Telefonnummer och e-postadress
  • Information om användningen av webbplatsen, i form av bland annat vilka undersidor som besökts, browserinställningar och IP-adress. Läs mer om hur vi använder Cookies.
  • Hur hämtar vi information?

    Calectro samlar in upplysningar genom personliga möten, kundärenden via telefon och genom formulär på våra webbsidor. Det är frivilligt att uppge denna information. Om du väljer att inte uppge personuppgifter, kan vi vara förhindrade från att ge dig tillgång till vissa funktioner eller tjänster, t.ex. vår e-handel.

    Exempel på insamling av personuppgifter:

  • Vid köp av produkter
  • Kundservice via telefon
  • Personliga möten på mässor och kundbesök
  • Kontaktformulär
  • Vid anmälan att mottaga vårt nyhetsbrev per e-post
  • Ändamålet med information som inhämtas

  • För att kunna ge tillgång till våra produkter och kundsupport
  • För att kunna sända relevant information
  • För att kunna ta kontakt och erbjuda våra produkter och kundsupport
  • Vi sparar dina personliga uppgifter för att kunna erbjuda dig de mest relevanta produkterna och ge dig en god kundservice.

    Hur lagras informationen?

    Information som inhämtats lagras i vårt CRM-system och i vårt system för utskick av nyhetsbrev. Vi använder IT-system för att skydda sekretessen, integriteten och tillgången till personuppgifter. Informationen är endast tillgänglig inom Calectros organisation (personuppgiftsansvarig) samt hos systemleverantörer (personuppgiftsbiträde).

    Hur tas information bort?

    Information tas bort efter kundens kontakt med vår kundtjänst.

    Utlämning av information till tredje part?

    Personuppgifter delas inte ut till tredje part, men Calectro kan använda underleverantörer (personuppgiftsbiträden) för vissa tjänster. Sådana underleverantörer kan behandla personuppgifter å Calectros vägnar.

    Personuppgiftsbiträden används för:

  • Transporter (logistikföretag och speditörer)
  • Marknadsföring (print och distribution, e-postutskick, mediebyråer eller reklambyråer)
  • IT-tjänster (företag som hanterar nödvändig drift, teknisk support och underhåll av våra IT-system)
  • Utöver de uppgifter du själv lämnar till oss, eller som vi samlar in från dig utifrån dina köp och hur du använder våra tjänster, kan vi komma att samla in personuppgifter från någon annan (s.k. tredje part).

    Uppgifter vi samlar in från tredje part:

  • Adressuppgifter från offentliga register, för att vara säkra på att vi har rätt adressuppgifter till dig.
  • Uppgifter om kreditvärdighet från kreditvärderingsinstitut, banker eller upplysningsföretag.
  • Rättigheter

    Som kund till Calectro har du rätt till att kräva insyn i behandlingen av personuppgifter. Du kan också kräva korrigeringar, begränsningar eller borttagande av personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen.

    När behandlingen av personuppgifter är baserad på samtycke, kan du när som helst ta samtycket tillbaka.

    Om du tror att Calectro inte har uppfyllt dina rättigheter enligt personuppgiftslagen, har du rätt att överklaga till den aktuella tillsynsmyndigheten. Detta görs genom att skicka ett klagomål till Datainspektionen. Kontaktuppgifter finns på: https://www.datainspektionen.se.

    Kontakt och personuppgiftsansvarig

    Calectro AB (org.nr. 556123-1761)
    Box 4113, 426 04 Västra Frölunda
    Telefon 031-69 53 00
    info@calectro.se


    Följ oss:

    Calectro AB · Telefon: 031 695300 · Telefax: 031 293291
    Calectro utvecklar och säljer givare och komponenter för fastighetsautomation, ventilationsaggregat samt CO2- och brandsäkerhet. Rökdetektorer t.ex. Uniguard Superflow UG-3 för ventilationskanaler, Tryckgivare, Rörelsedetektorer, Termostater, CO2 givare, CO2 larmsystem, Flödesgivare, Sirener och Blixtljus är några av Calectros produkter.
    © Calectro AB 2018