Calectro använder cookies. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Mer information OK!
Produktsortiment
I/O Modbus moduler
Samla upp givarsignaler och distribuera dem vidare med nya IOMB-04
Anpassade produkter
Låt oss skräddarsy en produkt
för dina behov.

Reglering av lufttryck

Cirkulation av luft är en viktig komponent för ett behagligt inomhusklimat. Genomströmningen genom lokalen måste konstant kontrolleras och justeras. CALAIR-PR är en allt-i-ett lösning som tillsammans med en takfläkt både mäter och reglerar lufttrycket. CALAIR-PR är mycket lättinstallerad och injusteringen går snabbt via den tydliga OLED-displayen.


Hur fungerar applikationen?

Systemet bygger på en CALAIR-PR tryckregulator  med inbyggd tryckgivare som kopplas direkt till ett takfläkt . Tryckregulatorns tryckgivare mäter konstant trycket i ventilationskanalen och justerar fläktens effekt beroende på de behov som finns i lokalen (tex. användning av spisfläkt .) Genom att ansluta en utetemperaturgivare kan tryckregulatorn kompensera börvärdet beroende på den aktuella utetemperaturen. Om så önskas kan systemet övervakas och styras via Modbus kommunikation.Varför Calectros CALAIR-PR?


Kompakt design (tryckgivare och regulator i ett)

CALAIR-PR är utvecklad för enklast möjliga installation, men med all funktionalitet en installatör kan behöva i mer utmanande situationer.
Enheten har inbyggd tryckgivare och har ingång för temperaturmätning via extern temperaturgivare. Via den tydliga och belysta displayen kan justering och inställningar snabbt utföras.

Lättnavigerad och tydlig display

OLED-displayen ger oöverträffad läsbarhet. Via ett lättöverskådligt menysystem med tryckknappar görs alla inställningar.
Menysystemets språk är valbart mellan svenska, engelska och tyska.


Ställbar reglerhastighet

CALAIR-PR har fördefinierade reglerhastighetskurvor som förenklar anpassning till olika fläktegenskaper.
Många extra möjligheter, ändå enkel att handha

För den avancerade installatören erbjuder CALAIR-PR en mängd extra inställningsmöjligheter som kan behövas i mer avancerade situationer bl.a :

• 2 digitala ingångar 
• Larmingång för tex. motorskydd 
• Injusteringsläge
• Larmlogg
• Extern temperaturgivare
• Klockfunktion med veckoschema


MODBUS

Modbus är ett kommunikationsgränssnitt som möjliggör central övervakning och styrning av alla anslutna enheter i nätverket.
CALAIR-PR har Modbus kommunikation via RS485 som standard.Läs mer!

Nedan finns en snabblänk till tryckregulatorn. Vill du se alla produkter så finns dessa i
produktsortimentsfliken som finns under logotypen längst upp till vänster.


CALAIR-PR-1F
Tryckregulator 230V med inbyggd tryckgivare, Modbus, klockfunktion, larmrelä och digitala ingångar. Levereras med 2 m slang samt 2 nipplar.
CALAIR-PR-2F
Tryckregulator 400V med inbyggd tryckgivare, Modbus, klockfunktion, larmrelä och digitala ingångar. Levereras med 2 m slang och 2 nipplar.

Vill du veta mer om vår regulator för reglering av lufttryck?

Fyll i ditt postnummer nedan så får du kontaktuppgifter till närmaste säljare!


Hitta säljare!
Följ oss:

Calectro AB · Telefon 031 695300 · E-post info@calectro.se
Calectro utvecklar och säljer givare och komponenter för fastighetsautomation, ventilationsaggregat samt CO2- och brandsäkerhet. Rökdetektorer t.ex. Uniguard Superflow UG-3 för ventilationskanaler, Tryckgivare, Rörelsedetektorer, Termostater, CO2 givare, CO2 larmsystem, Flödesgivare, Sirener och Blixtljus är några av Calectros produkter.
© Calectro AB 2020